Ei mõista...
Ei mõista...
...olen algaja, kolm nädalat tinistanud ja ei saa aru kuidas mängida ühe R.E.M. loo ühte käiku:
C Dadd4/add2 C
Mott the Hoople and the game of Life, yeah, yeah, yeah, yeah.
Kuidas mängida seda Dadd4/add2, ei saa aru:(
Palun abi!
Ja postitada ma ka ei oska nii, et akordid õigel kohal püsiksid:(
C Dadd4/add2 C
Mott the Hoople and the game of Life, yeah, yeah, yeah, yeah.
Kuidas mängida seda Dadd4/add2, ei saa aru:(
Palun abi!
Ja postitada ma ka ei oska nii, et akordid õigel kohal püsiksid:(
See tähendab, et lisad akordile selle helistiku teise või neljanda noodi.
näiteks:
D maoori noodid
D E F# G A B C#
D akord on D F# ja A (akordi 'valem' on 1 3 5)
Dadd2 on D E ja A (akordi 'valem' on 1 2 5)
Dadd4 on D G ja A (akordi 'valem' on 1 4 5)
add2 ja add4 ei ole minoorne ega maoorne akord(helistiku kolmas noot paneb selle paika). Natuke halvasti seletatud võib-olla
Teised parandavad.
Loodan et said aru
!
näiteks:
D maoori noodid
D E F# G A B C#
D akord on D F# ja A (akordi 'valem' on 1 3 5)
Dadd2 on D E ja A (akordi 'valem' on 1 2 5)
Dadd4 on D G ja A (akordi 'valem' on 1 4 5)
add2 ja add4 ei ole minoorne ega maoorne akord(helistiku kolmas noot paneb selle paika). Natuke halvasti seletatud võib-olla

Teised parandavad.
Loodan et said aru

Tegelikult need akordid on vastavalt Dsus2 ja Dsus4. sus (lühend sõnast "substitute" ehk "asendama") akordide puhul asendatakse kolmas aste teise või neljandaga.ddes3 wrote:Dadd2 ja Dadd4 on vastavalt
xx0230 ja xx0233.
add akordide puhul siis lisatakse kas teine või neljas aste. Dadd2 noodid oleksid siis D-E-F#-A ning Dadd4 noodid D-F#-G-A. Sõrmestused oleksid näiteks sellised:
Dadd2: xx0252 (x-x-D-A-E-F#)
Dadd4: xx0032 (x-x-D-G-D-F#) või x55775 (x-D-G-D-F#-A)
Tegelikult märgitakse neid akorde tavaliselt üldse Dadd9 ja Dadd11.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Kas see pole siis juba mitte Ddim? G# on D-duuri helireas ju vähendatud kvint.
Või on akordis siis nii G# kui A noodid? Ehk siis, D-F#-G#-A. Siis oleks ta mis, Dadd11+ vist?
Need keerulisemad jazzakordid on mulle suht võõras teema.
Või on akordis siis nii G# kui A noodid? Ehk siis, D-F#-G#-A. Siis oleks ta mis, Dadd11+ vist?
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
No jah, selle loo mängimine muutus kohe eriti keeruliseks minu kui algaja jaoks
Neljanda sõrme 5-ndasse positsiooni upitamine on mulle paras pähkel.
Olen siin proovind mõlemaga ja nüüd tõmbasin miski Guitar Pro faili alla, kus on ainult C ja D11 vaheldumas, kusjuures väga lihtne C ja 2 positsiooni üles nin D11 kohe. Ei teagi kuidas nüüd mängida
Kas keegi ise pole mänginud R.E.M - Man on the Moon? Et siis kuidas oleks kõige nö õigem?

Olen siin proovind mõlemaga ja nüüd tõmbasin miski Guitar Pro faili alla, kus on ainult C ja D11 vaheldumas, kusjuures väga lihtne C ja 2 positsiooni üles nin D11 kohe. Ei teagi kuidas nüüd mängida

Dadd+11 neh. Jazzis on väga levinud võte neljanda astme kõrgendamine pooltooni võrra, kui akordis on ka kolmas aste. (Neljas aste on n-ö avoid note)Faded wrote:Kas see pole siis juba mitte Ddim? G# on D-duuri helireas ju vähendatud kvint.