Kitarri ehitamisega seotud probleemid???

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
kidrapoizz

lepp

Post by kidrapoizz »

Ma kohe ültse ei saa aru :(
Kui palju maksaks leppa laud, siis nagu üks et saaks ühe kere sellest teha, või 2 kere nagu mõni rääkis.
ja kui paks see on ??
tahaks ühte korralikku LP-d teha
EmM9

Re: lepp

Post by EmM9 »

kidrapoizz wrote:Ma kohe ültse ei saa aru :(
Kui palju maksaks leppa laud, siis nagu üks et saaks ühe kere sellest teha, või 2 kere nagu mõni rääkis.
ja kui paks see on ??
SIIT saad vastuse...
kidrapoizz wrote: tahaks ühte korralikku LP-d teha
Les Paul (TM) on tehtud mahagonist (mitte et seda ei võiks teha lepast!). Jõudu carved top-i ehitamisel!
- EmM9 -
served

Post by served »

Njah,
Mina ja kasutaja liivainimene. Saime seal oma tellimuse tehtud. Lähipäevil äkki järgmine nädal vms, saame laua jupi kätte.

Aga ma soovitan sulle ühte asja, ära leppa hakkagi otsima, korralikku sa ei saa nii kui nii, mitte vähemalt sellist millest sa võiksid kitarri ehitada. VA. kui plaanid selle 4st tükist liimida.

Ära üldse hakkagi alguses mingi carved-topiga jampsima. Proovi kõigepealt 1 tavalise topiga pill valmis saada, siis võid hakata mõtlema korraliku LP peale.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
fleik

Post by fleik »

jõudu meistritele :D
Les Paul & Strat& Tele & Akust
Pisike võim & Lampvõim
Mikker & Helikaart & Soft
Pedaalid kohvris
Suupill
liivainimene

Post by liivainimene »

Miks carved top järsku mingi kultusobjekt on?
Pealt kumeraks ei ole ühte puulahmakat ju kuigi keeruline teha, ma ei näe mingit põhjust, miks ei võiks keegi esimese asjana kohe pealt kumerat pilli ehitada.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
served

Post by served »

Siin tuleb see koht kus läheb jubedaks vaidlemiseks,,, aga tegelikult, ega ta nii raske polegi jah. Lihtsalt peab toppelt aega ja püsivust olema :!:
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
liivainimene

Post by liivainimene »

Ma ütleks, et kui silla-helipeade kohad on teada, siis saab sealt ümbert vabalt mingi höövli, raspli või isegi lihvimismasinaga kumeraks teha. Piisavalt paks toorik peab ainult olema.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
olevgolev

Post by olevgolev »

Niisiis, panen ma enada pilli pildid üles, mida ja lubasin juba ammu aega tagasi teha :) . Pildid on siis siin: http://live.hot.ee/gallery/show_gallery?id=536154
wierd-O

Post by wierd-O »

kidrapoizz wrote:Ma kohe ültse ei saa aru :(
Mine kohalikku puidutöökotta, anna habetunud onule 2 õlut ja ütle äitäh. Niipalju maksab umbes kerejagu saart, tuleb ainult õiged inimesed leida. :roll:
Hydraulic

Post by Hydraulic »

kerkis selline küsimus, et kas õunapuud oleks mõtet kasutada elektrika kere ehitamisel?
kidronaut

Post by kidronaut »

Õunapuu on liiga raskesti töödeldav ja oma tiheduse tõttu ka liiga raske puit kitarri jaoks.
RockaRolla

Post by RockaRolla »

kidronaut wrote:Õunapuu on liiga raskesti töödeldav ja oma tiheduse tõttu ka liiga raske puit kitarri jaoks.
Ehk just hea. Kui ära suudad töödelda siis, kes teab mis püss sealt vlja tuleb.
Aga kindlasti ei saa see olla õunapuu, mis sa eile aiast maha võtsid.
Throw the Jew Down the Well
Hydraulic

Post by Hydraulic »

RockaRolla wrote:
kidronaut wrote:Õunapuu on liiga raskesti töödeldav ja oma tiheduse tõttu ka liiga raske puit kitarri jaoks.
Ehk just hea. Kui ära suudad töödelda siis, kes teab mis püss sealt vlja tuleb.
Aga kindlasti ei saa see olla õunapuu, mis sa eile aiast maha võtsid.
seda ma just silmast pidasin; et kohe kohe võetakse üks õunapuu maha, laseks selle pakkudeks ja kuivatist läbi, siis kuivama mingiks paariks aastaks aga just puu tiheduse tõttu ei tea kas oleks mõtekas selline projekt ette võtta

Edit: kui keegi on huvitatud ka õunapuust kitarri kere teha siis on see võimalus mõne aja pärast olemas
RockaRolla

Post by RockaRolla »

Tamm pidavat ka jube vintse sell olema aga olen kuulnud, et tammest nt. kalasid tehtud ja kõik mis veel.

ilmselt selle voolimine on suur töö :)

Ma omaltpoolt küsiks, et kas keegi on tulnud mõttele kidra/puu katta nt. colorexiga? See siis nagu toonitud pinotex. Et laseks puridu nt. sellise punasega üle ja siis pärast lakiks. Peaks jääma selline mõnus Cherry läbinähtav :)
Aga kas need veidrad puidukaitevahendid võivad ka mingit moodi puidu külaomadusi tuksi keerata?
Throw the Jew Down the Well
greencow

Post by greencow »

Õunapuu koha pealt ütleks nii, et kõlaomadusi ei oska vist keegi siit foorumist komenteerida, aga töötlemisega võib küll natuke raskusi tekkida, sest oksakohad kipuvad eriti vintsked olema. Kunagi sai õunapuust künlajalg välja treitud ja võrreldes tammega võttis treimine kauem aega.
Locked