akustilise "sabaluu" tõstmine

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
telepoiss

akustilise "sabaluu" tõstmine

Post by telepoiss »

Tere,

Sain hakkama inimliku eksitusega, tegin valearvestuse ja lihvisin akustilisel pillil silla "sabaluu" 0.5 mm liiga madalaks (põhja alt). Mida võiks "sabaluu" tõstmiseks 0.5 mm võrra sinna alla panna selliselt, et kõla kinni ei peaks (varasemast tean et täitsa võimalik on valest materjalist kõrgenduplaatidega pilli kõla halvemaks muuta) ?
Kirveraidur

Post by Kirveraidur »

mingi heast kõvast puust liist? Nt üks 40st liigist punasest puidust v eeben v miski taoline.

Washburn archtop > VoxAC30
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Või äkki samast materjalist liist, millest sadulgi tehtud? Luu, tusq, misiganes ta sul praegu on.

Eeldusel, et sa "sabaluu" all sadulat mõtled. Kui mõtled roopi, siis tuleb jah puidust liist teha ilmselt.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
telepoiss

Post by telepoiss »

ma mõtlen sabaluu all seda riba jah mis käib akustilise puidust sadula sisse freesitud kanalisse ja on odavamatel pillidedl plast ja kallimatel ja tuunitud pillidel "argentiina veise sääreluukondist" tehtud . nii et ma ei teagi, äkki pillimeistriring, et pangu ehtne sääreluukondi-sabaluu jälle, seda enam et praegu on peal mingi plastist "sabaluu", kuigi eriline plastisegu on - keraamikat oleks nigu sisse segatud...
Sander.S

Post by Sander.S »

Ütle siis lihtsalt sadul, see tundub väga imelik kui sa kogu aeg "sabaluu" ütled :lol:
Ja ma ei mõista üldse, miks see sõna alati jutumärkides peab olema
Sterling by Music Man Axis AX40, Line 6 Spider III 15, MXR Phase90 (Custom Shop), SansAmp GT2

Counterwise on sigahale
fleik

Post by fleik »

minu pillile pandi sinna alla samast materjalist liistakaid, et õige saaks
Les Paul & Strat& Tele & Akust
Pisike võim & Lampvõim
Mikker & Helikaart & Soft
Pedaalid kohvris
Suupill
telepoiss

Post by telepoiss »

Sander.S wrote:Ütle siis lihtsalt sadul...
ok, järgime kord ütlen, ausõna
Locked