Tervist.
Plaanis soetada endale wah wah pedaal, kuid ei tea nende kohta just kuigi palju. Seega palungi nüüd teadjate abi. Rääkige wah wah-idest! Milliseid wah wahe soovitate, siinkohal pean silmas rohkem alla 3000.- maksvaid pedaale? Esimeseks pedaaliks ei kavatse väga kallist osta, kuid samas otsiks taga ikkagi kvaliteeti. Põhiline, et hinna ja kvaliteedi suhe oleks ok =).
Võrreldes CryBaby Classicuga, annab VOX rohkem kõrget ja väehem madalat otsa -- nö piriseb paremini.
ZW on orienteeritud rohkem kesksagedustega mässama.
JH on (vähemalt peaks olema) autentne 60's wah (funkylikum).
Kuna sa väidad, et ei tea wahidest midagi, soovitan TriWahi. Seal on kolm erinevat sagedusrežiimi --
saad tulevikuks aimu erinevate wahide kõlapildist. Samas on see ka odav, ent mitte halb.
Tri-Wah sobiks juba hinna poolest mulle kõige paremini, sest kes teab, võibolla wah wah ei olegi minu jaoks üldse ja siis ei oleks kõige suurem kaotus raha osas.
Millised need kolm sagedusrežiimi välja näevad tri-wahil ja mida täpsemalt annab juurde induktori vahetus?
Classic, Normal ja Bass. Ainus vahe on selles, kui kaugele sagedusvahemikus filter liigub. Ehk siis, kui heleda tooni sa saad, kui pedaal on täitsa alla vajutatud (varba poolt). Saad lihtsalt veidi erinevaid sounde katsetada.
Induktor on üks põhilistest komponentidest, mis wah soundi üldse tekitab, ja parimateks peetavatel wah-pedaalidel on see induktor väga kindla väärtusega. Ma hankisin eBay kaudu "The Whipple" nimelise induktori, mis pidada klassikalise Halo (Voxi wahides kasutatav induktor) järgi tehtud olema. Kindlasti tegi mu pedaali soundi palju vokaalsemaks ja elavamaks.
Siin on üks näide, vist Crybaby pedaaliga. Alguses stock induktor, teises pooles Whipple: http://www.youtube.com/watch?v=GXlc1fV9t0U
Ma täheldasin oma pedaaliga üsna sarnast muutust.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Hämmastav muutus peaks mainima . Seega tri-wahist võib täitsa asja saada?!
Küsiks veel, kuskohast on kõige mõtekam ja kõige lihtsam sellist asja muretseda, kus sellist asja üldse müüakse? Kas minna kuskile poodi koha peale või tuleks odavam tellida?
Oodatud on muidugi veel kõik arvamused igast erinevate wah wahide kohta:).
Kui ma nüüd õigesti arvutasin siis peaks thomannist tellimisel minema hind sinna kanti, kus on pillipoelgi. Kuskil 1600.- juurde. Sellisel juhul oleks mul targem isegi pillipoest see asi endale koju tellida. Kuid mida ma ei leidnud on pillipood.ee postikulu summa. Kas see on arvestatud juba antud pedaali hinna sisse?
powershot wrote:Kui ma nüüd õigesti arvutasin siis peaks thomannist tellimisel minema hind sinna kanti, kus on pillipoelgi. Kuskil 1600.- juurde. Sellisel juhul oleks mul targem isegi pillipoest see asi endale koju tellida. Kuid mida ma ei leidnud on pillipood.ee postikulu summa. Kas see on arvestatud juba antud pedaali hinna sisse?
Miks pillipood targem on? Tarkus = 2 nädalat pikem ooteaeg?
powershot wrote:Kui ma nüüd õigesti arvutasin siis peaks thomannist tellimisel minema hind sinna kanti, kus on pillipoelgi. Kuskil 1600.- juurde. Sellisel juhul oleks mul targem isegi pillipoest see asi endale koju tellida. Kuid mida ma ei leidnud on pillipood.ee postikulu summa. Kas see on arvestatud juba antud pedaali hinna sisse?
Miks pillipood targem on? Tarkus = 2 nädalat pikem ooteaeg?
Pidasin silmas just rohkem hinda, kui tarneaega. Tundub ka kuidagi keerulisem thomannist tellimine..
Pillipoest tellimisega on nii, et kaup tuuakse kulleriga kohale (mis mulle isiklikult üldse ei meeldi - kunagi ei tea, millal ta täpselt tuleb, ja siis seleta, et miks mind kodus ei ole), ja transpordi eest maksad siis otse kullerile. Vähemalt nii oli siis, kui ma viimati sealt tellisin. Võimalik, et nüüd on muutunud.
Aga üldiselt pole mingit põhjust, miks Pillipoodi Thomannile eelistada. Kui sul kiiret ei ole, siis ma korraldan iga kuu alguses Thomannist ühistellimusi. Märtsi alguses on järgmine, võid sellest osa võtta.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Ei kiiret väga ei ole. Eks ma üritan ikkagi mööda poode veel käia ja kui leian sobiva hinna eest siis ma ostan ikkagi ära, kuid kui juhtub vastupidine siis kindlasti võtan märtsikuusest tellimisest osa Tänud.
Faded wrote:Thomannis peaks olemas olema. Ma ostsin enda oma Stanfordist (praegune R Music),
aga seal ta oli kallimgi. Ei tea, kas nad enam seda müüvad ka.
R Music müüb küll, hetkel (eile) oli täiesti olemas. H: u. 2000 eek. (Aga R Music on ikka endine Muusikariistad/Saviauk)
mis see odav behringer võib teha ... ega ta liiga pa** pole et kasutada ? .... sest ma tahaks ka kunagi wah'i osta ja siis selle ostaks sellep. et see on odav , sest tahan rohkem võimu või kidra sisse kulutada ...
mis see teeb siis
Squier Affinity Strat
BC RICH WARLOCK BK BRONCE II
HARLEY BENTON GA15
BEHERINGER TO100
FENDER CD-60
SAKURA AKUST
HB STRAT
ja veel 1 hb võim
mis see odav behringer võib teha ... ega ta liiga pa** pole et kasutada ? .... sest ma tahaks ka kunagi wah'i osta ja siis selle ostaks sellep. et see on odav , sest tahan rohkem võimu või kidra sisse kulutada ...
mis see teeb siis
Ma olen lugenud ,et põhimõtteliselt on samad elemendid sees mis Dunlopilgi ainult see on plastmassist.