Ok, vahetasin oma bassil esimest korda keeli(yamaha rbx 270, ostetud aasta tagasi) ja vanad keeled sain maha, tegin pilli puhtaks, hakkasin uusi keeli peale panema.
Ja vaatasin, et E - keel jookseb täitsa kenasti pinguti ümber, keel polnud veel õieti pingul, oli lõtv, paindus üle sõrmlaua ilma pingutamiseta. ja siis läks mu kaelapoolne sadul pooleks just sealt E-keele lohust.
Edasi tegin nii, et panin kolm vana keelt peale, et kael oleks pinge all. Homme vist lähen stanfordi ja uurin sealt mis teha saab.
Ok, ise mõtlesin selliste võimaluste peale.
1) äkki mul olid enne peenemad keeled peal ja siis ei mahtunud keel sinna lohku ära.
2) keele jäme osa hakkas juba ümber pinguti minema(alles puutus vastu pingutit, ei olnud veel 1/8 tiirugi teinud.), kas see võib põhjus olla?
3) äkki oli praak sadul? või olin selle ise ära kulutanud keelte vahetamise edasilükkamisega?
Kurat ma ei julge enam keeli vahetama hakatagi...
Miks mu sadul pooleks läks? Mida edasi teha?
Nii väike vahe ei tohiks eriti midagi mõjutada, kaela kangutab ainult natukene rohkem paindesse ja kui liiga paindesse läheb siis tuleks trussrodiga opereerida.greencow wrote:Aga kas see keelte jämedus võib midagi halba teha, sest mul uued keeled on E 105 ja G 50 , kuid standard on vist 105 ja peeneim keel 45. Kas need jämedused võivad nagu pillile halba teha või peab kuidagi ette valmistama pilli selle jaoks?
Hi-Gain
Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
Ok. Käisin täna stanfordis ja öeldi siis nii.
Eelmised keeled olid peenemad, uued jämedamad. sellepärast murduski tükk välja. Point on küll selles, et keeled ostsin ise sealt ja öeldi et küll sobivad. kui seda mainisin oldi nõus tööd ette võtma, aga nad hoiatasid, et see sadul mille nad peale panevad ei ole ka hea. Soovitati pillimeistri juurde minna.
Eks ma nüüd vist lähen ka. 300-400 krooni pole suur raha ja muud võimalust kah ei ole. (kui keegi soovitab ise teha, siis võtke arvesse seda, et ma ei saanud keelte vahetamisega ka hakkama, lõhkusin veel pilli ära.)
Aga kurat, kas ma pean siis ära valima, mis mõõdus keeli kasutada kohe?!?
Eelmised keeled olid peenemad, uued jämedamad. sellepärast murduski tükk välja. Point on küll selles, et keeled ostsin ise sealt ja öeldi et küll sobivad. kui seda mainisin oldi nõus tööd ette võtma, aga nad hoiatasid, et see sadul mille nad peale panevad ei ole ka hea. Soovitati pillimeistri juurde minna.
Eks ma nüüd vist lähen ka. 300-400 krooni pole suur raha ja muud võimalust kah ei ole. (kui keegi soovitab ise teha, siis võtke arvesse seda, et ma ei saanud keelte vahetamisega ka hakkama, lõhkusin veel pilli ära.)
- RockaRolla
Kasuta alati sellised mis endale sobivad ja kidraga kokku lähevad. Ja ole õnnelik, oligi ennem juust sadul peal. Saadki uuegreencow wrote:Ok. Käisin täna stanfordis ja öeldi siis nii.
Throw the Jew Down the Well
Bassikeeltel on jah erinevate suuruste vahel suurem vahe. Kui keeled ära ei mahu, võid liivapaberiga ettevaatlikult soont laiemaks nühkida. Aga kui sa siis hiljem otsustad palju peenemad keeled panna, võib jama tulla, sest sooned on liiga laiad.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.