Mis kiiruse juures oled juba soolodega?

Kitarri mängutehnika probleemid - legatod, alternate picking, sweep-picking, soojendusharjutused, bendid, flasoletid, tapping, strumming, slap, two-hand tapping, fingerstyle, klassikaline
schizo

Post by schizo »

See, et sina selles mõtet ei näe, ei tähenda, et teised selles mõtet ju ei näe. Maitse asi ju, lepi sellega.
Üks fenomen, mis mulle on silma paistnud on veel see, et just need inimesed, kes kiiresti mängida ei suuda, hindavad just kõige rohkem seda täpsust.
Steve Vai lood on aeglased, kuid ta oskab ka kiiresti mängida ning pole kunagi kuulnud, et ta oleks nimetanud kiiresti mängimist mõttetuks.

See, et ma mingi 120 tempo juures 1/16 kolmiknoote natuke palavikuse peaga kõige puhtamalt ei mängi, nagu seal videos, ei tähenda, et ma ei oskaks aeglaselt mängida ning et seal mul samamoodi natuke mööda läheb mängimine.
Aeglaselt ja täpselt mängida ma oskan ju juba, niiet miks ma ei tohiks ennast edasi aretada?
progressiivne böö!
donkey

Post by donkey »

schizo wrote:See, et sina selles mõtet ei näe, ei tähenda, et teised selles mõtet ju ei näe. Maitse asi ju, lepi sellega.
Üks fenomen, mis mulle on silma paistnud on veel see, et just need inimesed, kes kiiresti mängida ei suuda, hindavad just kõige rohkem seda täpsust.
Steve Vai lood on aeglased, kuid ta oskab ka kiiresti mängida ning pole kunagi kuulnud, et ta oleks nimetanud kiiresti mängimist mõttetuks.

See, et ma mingi 120 tempo juures 1/16 kolmiknoote natuke palavikuse peaga kõige puhtamalt ei mängi, nagu seal videos, ei tähenda, et ma ei oskaks aeglaselt mängida ning et seal mul samamoodi natuke mööda läheb mängimine.
Aeglaselt ja täpselt mängida ma oskan ju juba, niiet miks ma ei tohiks ennast edasi aretada?
Õige jutt..minuarust on kõik väga hästi...Respekt, et keegi sellist asja oskab üldse..puhtus ja täpsus tuleb hiljem...Omast käest tean rääkida, et kui alustada kiiremast tempost lugude mängimist, siis on pärast palju lihtsam ju aeglaselt ka mängida:D Samas, kui alustada aeglasega, siis pärast tuleb ikka kiiremini hakata õppima ja nii läheb vaata, et rohkem aegagi..
Ja see, et Kert selle kohta "ilge jama" ütleb, meentab mulle ühte väikest poissi, kes sõbra uue ja uhke jalgratta kohta ütleb, et see on jama, ja läheb mängib üksi liivakastis edasi...Väike kadeduse maik, või mis? :wink:
Kert

Post by Kert »

mul ei ole midagi kiiresti mängimise vastu. vastupidi, seda on hea kuulata, kui on hästi mängitud. aga sellest kiirusest ei ole ju mingit kasu kui noodid ei köla korralikult.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
Kert

Post by Kert »

schizo wrote:Aeglaselt ja täpselt mängida ma oskan ju juba
ära seda lauset kyll ytle kunagi
donkey wrote:Ja see, et Kert selle kohta "ilge jama" ütleb, meentab mulle ühte väikest poissi, kes sõbra uue ja uhke jalgratta kohta ütleb, et see on jama, ja läheb mängib üksi liivakastis edasi...Väike kadeduse maik, või mis? :wink:
öh.. kas sa töesti tahad öelda et see oli sinu meelest ilusti mängitud? körv kohe puhkas?
ju ma siis olen mingi imelik... aga mina hindan kyll rohkem seda kuidas asi mängitud on mitte seda kui kiiresti :?
ja tegelikult peaks ikka puhtus ja täpsus varem tulema, ja kiirus hiljem. ärge parem hakake siukest jama ajama siin. pärast on köik algajad siin vördlemas et kui kiiresti keegi mängib. kuigi ise ei oska elementaarseid asjugi. nii et mängige ise kuidas tahate, aga ärge nyyd seda kyll rääkima hakake siin et köigepealt peaks kiiresti harjutama ja siis alles täpsust

seesama jalgrattaga poiss kukkus ka iga nurga peal, kuna söitis koguaeg nii kiiresti et ei keeranud kunagi kurve välja sellise hoo pealt.

E: tegelt ma ei räägi seda juttu yldse paha pärast. aga tundub lihtsalt imelikuna et vörreldakse mingeid kiirusi siin. ma saaksin aru et vörreldakse seda kiirust mille juures asi 100% puhtalt välja tuleb.
aga see mis te räägite siin...
kui ma mängiks sellesama asja ära natuke kiiremini aga topelt vigadega, kas ma oleksin siis kiirem?
aga kui ma mängiks veel natuke kiiremini ja mängiks nii valesti et asi poleks enam yldse äratuntav?
vot sellepärast ei ole minu arvates sellel kiirusel nii suurt tähtsust kui täpsusel. et kui mängid asja puhtalt ära siis alles hakkad kiirust aretama ja teistega vördlema (mis on täiesti möttetu tegelikult)

krt, mo jutt hakkab eriti pikaks venima. peab magama ära minema...
Last edited by Kert on 24 Aug 2006, 01:42, edited 1 time in total.
Image Image
donkey

Post by donkey »

nii et mängige ise kuidas tahate, aga ärge nyyd seda kyll rääkima hakake siin et köigepealt peaks kiiresti harjutama ja siis alles täpsust
Ma tahtsin seda öelda, et täpsus tuleb kiirelt mängimise ajal iseenesest varsti, aga täpselt mängides kiirus iseenesest ei tule ikka ju...või ma eksin?
schizo

Post by schizo »

Kert wrote:ära seda lauset kyll ytle kunagi
Aeglaselt ja täpselt mängida ma oskan ju juba.
Kert wrote:aga ärge nyyd seda kyll rääkima hakake siin et köigepealt peaks kiiresti harjutama ja siis alles täpsust
Kes siin räägib algamisest? Kokku olen ma pilli hoidnud käes üle 5 aasta. Kiirust olen harjutanud vähem kui aasta. Kui oled juba piisavalt harjutanud, siis sa peadki hakkama üle oma piiride astuma ning minu jaoks on see kiirus.
Oled sa kunagi laulmist proffesionaalselt õppinud? Mina olen. Laulmises on selline värk, et kui tahad oma hääleulatust laiendada, siis sa pead harjutama skaalasi ning nende skaaladega proovid vaikselt aina kõrgemale minna. Tavaline laulmine ei tee su hääleulatust suuremaks, sest tavalises laulmises sa piirdud ikka nende nootidega, millega sa harjunud oled ning tavaliselt ei lähe ka lauljad ühes loos üle 2 oktavi.
Samamoodi on kitarrimängus. Sa pead üle oma piiride astuma, kui tahad midagi paremaks saada. See, et noodid ei tule ükskord nii hästi välja, ei tähenda veel, et nad mitte kunagi ei tule välja. Näiteks see videos seal kõige viimane riff. Umbes kaks kuud tagasi suutsin ma toda riffi ainult poole kiirusega mängida.
Võtame veel ühe näite. Kui sa oled jõusaalis, siis sa ei sa kunagi tugevamaks, kui tõstad ühte ja seda sama raskust kogu aeg. Kui sa võtad suurema raskuse, siis sa suudad seda aeglasemini üles tõsta ning sul võivad käed väriseda, kuid ainult niimodi suudad tugevamaks saada. Sama värk on selle kiirusega. Need noodid, mis välja ei tule, on nagu see aeglus või kätevärisemine suure raskuse tõstmisel. Need kaovad iseenesest ära, kuna sa tegelikult ei mängi valesti, vaid sa lihtsalt ei suuda neid tabada.
Kui mingi riff välja ei tule, siis see ei tähenda, et sa peaksid mõnd kergemat riffi võtma, mida sa juba oskad ning siis toda piisavalt mängima, lootes, et siis tuleb to teine riff paremini. Sa pead ikka toda esimest rasket riffi mängima kuni see õieti välja tuleb.
Ning üleüldiselt ma juba vabandasin selles algelises postituses, kus mu video oli, et noodid ei tulnud hästi välja, kuna mul oli palavik ning ma polnud enne seda videot mingi paar päeva kidra kätte võtnud.
Last edited by schizo on 24 Aug 2006, 02:03, edited 1 time in total.
progressiivne böö!
Kert

Post by Kert »

schizo wrote:
Kert wrote:ära seda lauset kyll ytle kunagi
Aeglaselt ja täpselt mängida ma oskan ju juba.
mängid äkki mönda tuntud lugu mis oleks köigile äratuntav?
Image Image
schizo

Post by schizo »

Kert wrote:mängid äkki mönda tuntud lugu mis oleks köigile äratuntav?
Kuule ma ei hakka nüüd siin ennast veel rohkem õigustama, ma olen seda piisavalt üritanud juba teha.

EDIT: Kusjuures mul tuli üks hea arusaamine just pähe. Nagu sa ise ütlesid, et sina ei suudaks isegi nii mängida nagu mina seal videos, siis ma ei peakski ju sinu ees ennast õigustama juba sellise lihtsa põhjuse tõttu, et sa ei tea ju asjast midagi. Sa ei olegi proovinud eriti oma kiirust üles tõsta.
BUT YOU CAN BE SAVED!
Join me, Kert!
Join THE DARK SIDE!
progressiivne böö!
tyyp1983

Post by tyyp1983 »

schizo wrote:See, et sina selles mõtet ei näe, ei tähenda, et teised selles mõtet ju ei näe. Maitse asi ju, lepi sellega.

Ma ei suuda kiiresti mängida aga hindan mõlemat. :P
Algaja
donkey

Post by donkey »

schizo wrote:
Kert wrote:mängid äkki mönda tuntud lugu mis oleks köigile äratuntav?
Kuule ma ei hakka nüüd siin ennast veel rohkem õigustama, ma olen seda piisavalt üritanud juba teha.

EDIT: Kusjuures mul tuli üks hea arusaamine just pähe. Nagu sa ise ütlesid, et sina ei suudaks isegi nii mängida nagu mina seal videos, siis ma ei peakski ju sinu ees ennast õigustama juba sellise lihtsa põhjuse tõttu, et sa ei tea ju asjast midagi. Sa ei olegi proovinud eriti oma kiirust üles tõsta.
BUT YOU CAN BE SAVED!
Join me, Kert!
Join THE DARK SIDE!
Ja järelikult ei oska ta veel aeglaseltki mängida, kuna temaarust on vaja see enne selgeks saada, ja siis kiiremaks minna :D:D
liivainimene

Post by liivainimene »

donkey wrote: Ma tahtsin seda öelda, et täpsus tuleb kiirelt mängimise ajal iseenesest varsti, aga täpselt mängides kiirus iseenesest ei tule ikka ju...või ma eksin?
Jah, sõber eesel, sa eksid. Täpselt mängides tuleb kiirus. Niipidi ongi õigem harjutada, siis jääb "kiiresti ja räpakalt" osa ära.
Eks see shredimine kokkuvõttes paras eneserahuldamine on. Ma ise seda ei oska, aga samas oskamise vastu ei oleks midagi. Konks on siin selles, et maitsekalt shredida suudab väga väike osa shredderitest. Väga heaks maitseka shredi näiteks on selline bänd nagu Kamelot, kui keegi kuulnud on. See on tõeline power metal, ja kusjuures nemad ei mängi kogu aeg xxx nooti sekundis ja basstrumm ei müdise kogu aeg taustal nagu segane, aga ometi on olemas just see jõud, mis teebki power metalist selle, mis ta olema peab. Kuulake, ammutage inspiratsiooni!

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kert

Post by Kert »

donkey wrote:Ja järelikult ei oska ta veel aeglaseltki mängida, kuna temaarust on vaja see enne selgeks saada, ja siis kiiremaks minna :D:D
ega ei oskagi. aga kas sina oskad? tahaks kuulata sel juhul. sa vist oled päris kuulus siis juba kui sa töesti OSKAD mängida aeglaselt
Image Image
liivainimene

Post by liivainimene »

Kasutajanimi ei ole tal vist päris lambist võetud :roll:
Aeglaselt ilusti rütmis mängida on tunduvalt raskem, kui keskmiselt kiiresti tatatatata teha.

Squier Affinity Strat/Ibanez ARC300(Swineshead) > Jackhammer > Echohead > H&K Edition Blue 60-R + SKV FFS
Kert

Post by Kert »

mnjah. ja tegelt vöiks seda asja vörrelda veel ka ralliga.
rallisöitjad ka ei söida koguaeg nagu hullumeelsed, gaas pöhjas, vaid lasevad vahepeal hoogu maha et kurve kenasti välja vötaks.
ja yllatus yllatus, kui rallisöitjad söitu niisama harjutavad siis harjutavad nad justnimelt seda kuidas vöimalikult hästi teel pysida teatud kiiruse juures, mitte seda kuidas gaasi vajutada. sest kiirusest ei ole ju kasu kui autot tee peal ei suudeta hoida...
Image Image
Faded
Moderaator

Post by Faded »

Kuidas see ütlus oligi, et kitarrimängul on neli faasi - aeglaselt ja valesti, kiirelt ja valesti, kiirelt ja õigesti ning aeglaselt ja õigesti.
It's a well-known fact that 100% of people who sell their Telecasters, die.
Locked