probleem võimuga

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
Locked
Werbaum
Posts: 2
Joined: 02 Feb 2011, 23:03

probleem võimuga

Post by Werbaum »

Tere, võimendi on mul siis Marshall Valvestate 8040, aga sellega on üks häda - nimelt heli kaob vahel ära. Vahel tihedamini, vahel harvem. Kaob ära ja siis jälle tuleb mingi aja pärast tagasi. Ja kusjuures ei kao ega ilmu äkki ja korraga, vaid sujuvalt, nagu hajub.Ja kui tagasi tuleb, siis samuti sujuvalt. Ja vahel nagu lainetab - hajub, ilmub, hajub, jälle ilmub. Kui heli on ära, siis kui volume nuppu kõvasti juurde keerata, kostub ainult terav pinin (kitarri oma) või võimendi surin.Vahel aitab see, kui korra võim välja lülitada, aga mitte alati ja siis ikka kaob heli kohe ära. See jama on mõlemis kanalis korraga, nii boostis kui cleanis.Nii et see vist lambi viga ei tohiks olla, kuna clean kanalis lampi pole (boost kanalis (eelvõimus) on nimelt üks lamp).Teab ehk keegi oletada, milles võiks viga olla?
User avatar
interpol
Posts: 644
Joined: 01 Apr 2006, 16:24
Location: Kolga-Jaani

Re: probleem võimuga

Post by interpol »

mul on üks vana peavey kombo, millel oli täpselt sama jama,mis sul- heli kadus sujuvalt ära. probleem oli üllatavalt lihtne- sisendpesad oli trükiplaadi küljest lahti tulnud. üks tuttav elektroonik parandas selle asja ilusti ära.
aidake mind rooli, ma sõidan ise!

make a pile and call it my life
Werbaum
Posts: 2
Joined: 02 Feb 2011, 23:03

Re: probleem võimuga

Post by Werbaum »

No mina avastasin sellise asja - sel võimul on ka effect loop, siis preamp out ja power amp in - torkasin neisse lihtsalt kahe otsaga juhtme, ühe otsa preamp out-i ja teise otsa power amp in-i. ma nüüd ei tea, kas see on tõesti juhuslik kokkusattumus, aga peale seda -ptüi-ptüi-ptüi - pole jama olnud.Proovisin juhtme välja võtta, polnud algul häda,aga jama hakkas õigepea jälle pihta. Panin juhtme tagasi, jama kadunud. Sain selle nipi soovituse mingist väljamaa foorumist.
Nii et ma ei tea, mis värk on...kas need pesad siis kuidagi ilma juhtme abita ei anna ühendust või mis... üks jama oli veel see, et kui keerasin võimu kõvemaks ja bassi põhja, hakkas kõlar plärisema.Mitte mängu taktis, vaid tekkis kõrvulukustav brrrrrr.Aga ok, see on teine teema.
Locked