Woohoo! Uued helipead.

Teemad kitarri ehitamisest, -parandamisest, -timmimisest, võimendid, plokid
m3dicated

Woohoo! Uued helipead.

Post by m3dicated »

Tellisin Seymour Duncani Antiquity II helipead Jaguarile. 6 päevaga tuli kohale, kui guitarpartsresource.com'ist tellisin. Nädalavahetusel topin need + uue elektroonika sisse. 8)

Image
Image
Image
Image
rnx

Re: Woohoo! Uued helipead.

Post by rnx »

Kui saladus pole, palju maksma läks koos transaga?
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
served

Post by served »

sex paber... pleekind ja vanakool.
Hi-Gain

Parandan kitarre!
Ehitan efektiplokke.(vooluallikad, looperid, butiik)
Teema: http://www.rada7.ee/?s=f&k=7&id=45308
Koduleht: http://amest.edicypages.com/
m3dicated

Post by m3dicated »

Kokku oli umbes 2600. Ma tellisin muid asju ka natuke, aga helipead kokku 144$ ja transa 30$.
sex paber... pleekind ja vanakool.
helipead ise olid vägevalt tolmused ka. artificial aging. :D riidest ümbrisega juhtmed ka sellised pleekinud. vägev värk.
Kert

Post by Kert »

jälle yks asi millega toote hinda tösta. Heli ju ei möjuta kuidagi need pleekinud paberid, juhtmed ja tolm :D
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
m3dicated

Post by m3dicated »

Kert wrote:jälle yks asi millega toote hinda tösta. Heli ju ei möjuta kuidagi need pleekinud paberid, juhtmed ja tolm :D
see on pigem esteetiline lisa. :D minu arust ka suht ebavajalik, aga njah.
renn

Post by renn »

Ühes youtube videos, kus tuuritati Seymour Duncani tehases, seletati, et nendel mingitel spetshelipeadel on kõik 100% nagu vanadel originaalidel ja nad ongi mõeldud neile, kes tahavad täpselt vana koopiat. Sinna hulka kuuluvad ka igasugused pleegitatud asjad jms, mis heli ei mõjuta, kuid hinda tõstavad kõvasti.

See video oli vist(koosneb kolmest osast):
http://www.youtube.com/watch?v=zCR4w4hA ... re=related
FIGHT THE SYSTEM!
Kert

Post by Kert »

renn wrote:Ühes youtube videos, kus tuuritati Seymour Duncani tehases, seletati, et nendel mingitel spetshelipeadel on kõik 100% nagu vanadel originaalidel ja nad ongi mõeldud neile, kes tahavad täpselt vana koopiat. Sinna hulka kuuluvad ka igasugused pleegitatud asjad jms, mis heli ei mõjuta, kuid hinda tõstavad kõvasti.
Ei, sellest ma saan aru et helipea plastikosad, mis välja paistavad, on pleegitatud. Aga pakend ja igasugu muud paberid??? Selle aja ja raha oleks vöinud pigem helipea peale kulutada.
ESP/LTD KH202 —> Boss GT-8 —> ESI Juli@ || Yamaha ERG121 —> Roland MicroCube
Image Image
renn

Post by renn »

See ongi neile, kes tahavad, et asi oleks 110% õige ja on nõus selle eest kõvasti rohkem maksma. Heli poolest sama asja saab üsnagi palju odavamalt.
FIGHT THE SYSTEM!
m3dicated

Post by m3dicated »

renn wrote:Heli poolest sama asja saab üsnagi palju odavamalt.
Ei saa. Tavaline SD SJAG-1 "Vintage" helipea on, et traditsioonilist Jaguari soundi saada, pmslt sama mis Ameerika reissue seerial. Antiquitied kõlavad tumedamalt, mahedamalt ja pehmemalt.

Ja ma pole mingi vintage freak ka, et ma need tellisin. Tahtsin lihtsalt Jaapani Fenderi stock helipeadest lahti saada.. See paistis parim valik minu jaoks. Ma ei ütle, et nad muudest paremad on, aga heliklippide järgi otsustades on nad kõige rohkem kõrvamööda.
renn

Post by renn »

Nende peamine helivahe tavaliste duncanitega (kui on sellised ikka olemas) on see, et nende magnetid on nõrgestatud, et saavutada vana helipea heli. Muud erinevust otseselt ei tohiks olla, mis heli muudab.
FIGHT THE SYSTEM!
m3dicated

Post by m3dicated »

jep.
renn

Post by renn »

Tegelikult ma ei tahtnudki öelda, et sa teed midagi valesti või nõnda ja et raiskad raha :D . Lihtsalt rääkisin ära, mis põhjus sellel pleegitamisel ja tolmukihil on.
FIGHT THE SYSTEM!
m3dicated

Post by m3dicated »

Ok. :D Ja ma toon ikka veelkord selle teemaks, et need helipead, mis mul praegu kitarris on, on Fender Jaapani stockid, mis EI ole samad nagu taolised standardid: Ameerika reissue seeria omad, ega SD SJAG-1 "Vintage", vaid p**k. Kõik inimesed kes Jaapani Jaguari või Jazzmasteri ostavad vahetavad varem või hiljem helipead ära. Mitte, et Jaapani omad defektsed vms oleks, aga lihtsalt kõlavad nigelasti, liiga vaikselt, liiga "kõhn" saund jne. Ei ole nii värviline kui peaks. Odavalt kõlavad. Nii et mitte mingil juhul pole midagi raisatud. :D Aga seda näeb nädalavahetusel, kui need vahetanud olen. Kindlasti kirjutan oma muljetest ka ja ma ei hakka asju ette kujutama, et kaotust kompenseerida vms, sest ma tean, et ma pole kaotanud. :D
rnx

Post by rnx »

Jaguaride ja Jazzmasterite kohta ei tea, aga kas mitte japsi strattidel/teledel pole USA Fenderi originaalpead? Vähemalt stockis Texas Specialitega Strat tuleb küll kohe ette :)

Samas, minu enda isiklik arvamus TS-dest on suhteliselt kehv - see, et strati pead on SRV-i #1 strati järgi tehtud - unustage ära - Rene Martinez (Stevie ihukitarrimeister) rääkis kusagil intervjuus, et jah, #1 pead olid natuke kõrgema induktiivsusega, kui keskmisel '59 aastakäigu pillil, aga Texas Special on nendega võrreldes ikka jõhkralt üle keritud. Mingi Tele roobipoolne Texas Special on kunagi pihku sattunud ja selle mähise takistus oli 15K :o , oleks sild tol hetkel käe pärast olnud, oleks saanud ka induktiivsuse üle mõõta, oleks ilmselt üllatus veelgi suurem olnud. Igatahes peale kesksagedusliku muda sellest peast muud ei tulnud :)

SD Antiquity seeria on nagu ta on - jällegi minu isikliku arvamuse kohaselt on SD toodang jõhkralt üle hinnatud - Antiquity vähemalt osaliselt õigustab oma hinda, kuna tegu on suhteliselt heade peadega ning ka nende konstruktsioon on ajaloolisest aspektist vaadates õige, samas tavaseeria heal juhul keskpärased Duncanid võiks rahulikult poole vähem maksta ning GFS-i, Golden Age ja muude hiinakatega konkureerida.
Pillikola:

Martin 000M Mahogany Auditorium
Johnson Mahogany resonaator
Squier/Fender MIJ Strat (endakeritud pead, õlitatud puit) - 2W 6AH6 vastastaktvõimendi - pedalboard erinevast kolist - Jensen 10"+12"
Locked