Elektrikitarri otsingutel - võta aega, see on vaeva väärt!
- Counterwise
Kõige parema hinna kvaliteedi suhtega kitarrid on B.C richid. kusagil 500 euro eest võib saada neckthrough kitarri originaal floyd rose'iga ja originaal helipeadega(kas siis emg või rockafield).
"Miks see kuradi võim viliseb, mul on kõik nupud ju põhjas!"
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
Helimeeste moto:"Käib töö ja vile koos"
Black metal on sigahale
Selline asi nagu google on olemas, kasuta seda.
Give them everything, and take from them, nothing!
- EvilKatarn
Kas mitte ei ole B.C.del vaid Kahlerid?Counterwise wrote:Kõige parema hinna kvaliteedi suhtega kitarrid on B.C richid. kusagil 500 euro eest võib saada neckthrough kitarri originaal floyd rose'iga ja originaal helipeadega(kas siis emg või rockafield).
Ibanez RGR321EX + EMG ALX w/ ABQ
Marshall MG10KK
Marshall MG10KK
- Counterwise
- guitar4ever
oijah, ma asukohta ei vaadandki, poodide järgi tundus et räägitakse tartust, kuna ise elan ka siin ja mingi muu linna poode ei teavoice wrote:Viimsi rahva jaoks Tartu vist liiga kauge. Aga soovitaks IS Music'us küsida, ega neil mõnd Carvinit sees pole - hinnaklass on küll palju kõrgem, aga siis on hea proovida ja võrrelda. Tartu poes olev Carvin Bolt on küll vägagi õnnestunud eksemplar.

Ibanez GRG270b
Roland Cube 20x
Epiphone Aj-100ce
Mingi vene akust
Isetehtud footswitch
Roland Cube 20x
Epiphone Aj-100ce
Mingi vene akust
Isetehtud footswitch
Re: Elektrikitarri otsingutel - võta aega, see on vaeva väärt!
Lõpuks hakkavad asjad huvitavamaks minema. Ma juba ootasin, millal mu usk pöördub ja tuleb aeg, mil mind hakkavad köitma Les Paulid. Nüüd on see aeg tulnud. Tänaseks olen mitmeid Strat tüüpe pille testinud ning igatahes olen seni siiski Ibaneziga rahule jäänud. Schechteri pillid on samuti väärt, kuid jäävad hinnaklassis pisut kaugele. ESPd on vinged, kuid ilmselt peab hea riista saamiseks päris palju enne näppude vahel krõbistama. Muuseas, kauplus Muusik tallinnas on päris muhe ja lõbus koht. Eks nad kõik ole.
Aga ilmselt läheb nüüd ring märksa laiemaks. Kuna mu südame lähedal asuvad sellised artistid nagu Nirvana, Smashing Pumpkins, Sonic Youth jms, siis unustagem hetkeks metal ning leidkem pill, mis asub südamele sama lähedal. Kurt Cobain väidetavalt ostnud endale kontserdiks odava Fenderi, sest ega ta puud koju tagasi viinud, seda kasutati ikka ahju kütmiseks.
Mida rohkem ma neid LPsid käsitlesin, seda rohkem nad hakkasid meeldima. Nende välimus on ikka eriti .... kõikehaarav. Selline vahe on, nagu tantsiks tangot Lagle Pareki või Kaisa Ojaga. Nagu ikka liialdan. Aga next round saab olema LP-d. Ma ajastan oma kitarriostu veebruari algusesse, siis on väike ümmargune tähtpäev tulekul. Usun, et teen endale elu parima juubelikingi. Millegiga tuleb ju oma algavat noorem-keskiga sisustada.
Lähen testima Ephiphone-sid. Yuutuubis on Ephi ja Gibsi võrdlus, mida jäin isegi uskuma. Hirmutas made in china ning see, et hääles püsimisega on neil pillidel probleeme. Kuna Les Paul on mu peas ikka jummala tume koht, siis ehk LP kasutajad võiksid anda väikesi vihjeid. Gibson jääb paraku hinna poolest välja, 35 juubel on alles kaugel
Aga ilmselt läheb nüüd ring märksa laiemaks. Kuna mu südame lähedal asuvad sellised artistid nagu Nirvana, Smashing Pumpkins, Sonic Youth jms, siis unustagem hetkeks metal ning leidkem pill, mis asub südamele sama lähedal. Kurt Cobain väidetavalt ostnud endale kontserdiks odava Fenderi, sest ega ta puud koju tagasi viinud, seda kasutati ikka ahju kütmiseks.
Mida rohkem ma neid LPsid käsitlesin, seda rohkem nad hakkasid meeldima. Nende välimus on ikka eriti .... kõikehaarav. Selline vahe on, nagu tantsiks tangot Lagle Pareki või Kaisa Ojaga. Nagu ikka liialdan. Aga next round saab olema LP-d. Ma ajastan oma kitarriostu veebruari algusesse, siis on väike ümmargune tähtpäev tulekul. Usun, et teen endale elu parima juubelikingi. Millegiga tuleb ju oma algavat noorem-keskiga sisustada.
Lähen testima Ephiphone-sid. Yuutuubis on Ephi ja Gibsi võrdlus, mida jäin isegi uskuma. Hirmutas made in china ning see, et hääles püsimisega on neil pillidel probleeme. Kuna Les Paul on mu peas ikka jummala tume koht, siis ehk LP kasutajad võiksid anda väikesi vihjeid. Gibson jääb paraku hinna poolest välja, 35 juubel on alles kaugel

To live for nothing or to die for something!
Mina ütleks oma tagasihoidliku Les Pauli fänni arvamuse
Kui soovid Gibsoni koopiat, vali Epiphone. Kui aga soovid tõesti head LP-stiilis kitarri, kiika teiste tootjate poole. On olemas Agile AL-seeria (Rondomusic müüb neid, Netikulleri kaudu saad USA-st Eestisse), Hagström Swede/Ultra Swede (saab Thomannist, Eestis ei müüda ning neid on siinmail väga vähe) ning vähe odavamatest Samick Greg Bennett Avion seeria (müüb Tallinnas ja Pärnus kauplus Muusik, samuti küllaltki haruldased). Need on tootjad, mis on mulle kui vasakukäelisele silma jäänud. Välismaa foorumeid lugedes avastab päris palju. Hagström ning Agile on küll tuhat või paar kallimad, kuid nende kvaliteediga ollakse üldjoontes märksa rohkem rahul kui Epiphone omaga. Mina näiteks ei saa eriti Epiphone'i populaarsusest aru. Olen nii mõndagi proovinud, kvaliteet on seinast seina. Eks asi on vist originaalses kujus ning selles, et Epiphone on tänapäeval Gibsoni tütarfirma, peaks nagu väga hea asi olema, kuid alati ei vasta see tõele. Agile on USA-s meeletult populaarne kitarr, teda võrreldakse Gibsoniga, kuigi on 2x odavam. Ma ei vaidle vastu, et on olemas väga häid Epiphone Les Paule, kuid Agile AL-3000/3100 ning Hagström Swede on paljude arvates etemad - neid kiidetakse just kvaliteedi poolest. Ise otsustasin ma esialgu Greg Bennett Samick Avion AV-3 LH kasuks, kuna muid kulusid on praegu palju. Kahjuks ei ole LH versioonis saadaval parimat mudelit AV-7't, mida omab Faded (see maksis 5600 kr). Suvel on plaanis minna tööle nagu ikka ning müüa maha (kui võimalik, jätan alles) oma Samick ning osta Hagström või Agile.
Parimat soovides,
Uku

Parimat soovides,
Uku
Mr. Southpaw
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Squier Classic Vibe '50s Telecaster '12
Vox AC4 / Vox Mini 3
Blue Flower Electronics Rangemaster
Kui rääkida Gibsonite koopiatest, siis hinna-kvaliteedi suhtelt parimaid koopiaid teeb võibolla hoopis Edwards. Nii palju kui mina näppinud olen, siis palju nad Gibsonitele alla ei jää. Tegu siis Jaapanis toodetavate koopiatega. Väidetavalt tehakse lausa samas tehases, kus ESPsidki (mitte LTD'sid, mis vist on Korea toodang).
USA ebays buy it now hinnad $850-900 kanti. Ehk leiad kuskilt kasutatult odavamalt. Soomest näiteks.
Enivei, sa küll otsid poodidest, aga tasub uurida Jaapani firmade toodangut (Edwards, Tokai, Greco jms). Tokaisid müüakse Soomes. Edwardse ka Eestis (Muusik vist müüb?).
USA ebays buy it now hinnad $850-900 kanti. Ehk leiad kuskilt kasutatult odavamalt. Soomest näiteks.
Enivei, sa küll otsid poodidest, aga tasub uurida Jaapani firmade toodangut (Edwards, Tokai, Greco jms). Tokaisid müüakse Soomes. Edwardse ka Eestis (Muusik vist müüb?).
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
No just. Selles mõttes on väga raske oma esimest pilli just internetist leida, kui ei ole ise oma käega katsunud. Väga hea meelega võtaks Thomannist või läheks otse USAsse ise järgi. Aeg-ajalt ehk isegi on asja sinna mandrile, kuid siis peaks teadma mida tahta. Olen kuulnud jutte USA kidrapoodidest, mis on sama suured, kui Pirita Selver.TnX wrote:Kui rääkida Gibsonite koopiatest, siis hinna-kvaliteedi suhtelt parimaid koopiaid teeb võibolla hoopis Edwards. Nii palju kui mina näppinud olen, siis palju nad Gibsonitele alla ei jää. Tegu siis Jaapanis toodetavate koopiatega. Väidetavalt tehakse lausa samas tehases, kus ESPsidki (mitte LTD'sid, mis vist on Korea toodang).
Aga siinsetest käikudest lühidalt. Tehtud väike heliring ning olgem ausad, algajal "elektrikul" on üsna raske märkimisväärset erinevust märgata. Seetõttu teen ka lihtsa järelduse - algaja pill võib olla ka odavamate killast, aga kindlasti kpeaks olema valiteetne ja mugav. Käisin ja teistisin Stanfordis huvipakkuvamad läbi. Senine lemmikmark jääb ka praegu lemmikuks. Edaspidi seisneb küsimus selles, et kui Ibanezi valin, siis millise seeria. GRG 270 või RG 350 või 370. Kõik nad on heli ja mugavuse poolest väga ok.
Aga olles muutunud orientatsiooni, olen veendunud, et Les Paulide välimus on üle prahi ja Epiphone väga okei firma. Nii kvaliteedi, kui heli poolest. Natuke häiris Ephi testimisel kõikide pillide puhul keelte väga kauge asetus fretboardist, kuid seda saab sobivamaks timmida. Les Paulidel tremolo puudub, mis harjutamise mõttes võiks siiski olla. Seega ilmselt olen jõudnud Eestis pakutava valiku suhtes ja soovitud hinnaklassis ka peaaegu et soovitud tulemuseni, natuke Les Paulide testimist kulub marjaks ära. Seetõttu tänud Uku-le, kelle postitus nõuab nüüd natuke süübimist.
Aga olles muutunud orientatsiooni, olen veendunud, et Les Paulide välimus on üle prahi ja Epiphone väga okei firma. Nii kvaliteedi, kui heli poolest. Natuke häiris Ephi testimisel kõikide pillide puhul keelte väga kauge asetus fretboardist, kuid seda saab sobivamaks timmida. Les Paulidel tremolo puudub, mis harjutamise mõttes võiks siiski olla. Seega ilmselt olen jõudnud Eestis pakutava valiku suhtes ja soovitud hinnaklassis ka peaaegu et soovitud tulemuseni, natuke Les Paulide testimist kulub marjaks ära. Seetõttu tänud Uku-le, kelle postitus nõuab nüüd natuke süübimist.
Pigem võtta just ilma tremolota pill. Kui hiljem tekib mingi kibe soov selline asi omandada, siis alles pill vahetada tremologa pilli vastu. Esimeseks elektripilliks ehituselt vast võimalikult lihtne asi võtta - ilma liigse spetsiifilise kola.
Aga mine proovi Edwardseid, ma nagu olen kuulnud, et kuskil Tallinna poes on nad täitsa olemas. Äkki tolles poes Muusik (http://www.muusik.ee) on olemas.
Aga mine proovi Edwardseid, ma nagu olen kuulnud, et kuskil Tallinna poes on nad täitsa olemas. Äkki tolles poes Muusik (http://www.muusik.ee) on olemas.
Jeez, you wouldn't think there'd be a problem with a cranked Mesa Mark II through an extension cabinet in the midnight hours, but APPARENTLY it's anti-social behaviour. Assholes.
Floyd Rose tremologa pilli võib-olla tõesti ei tasuks esimese pillina osta, aga tavalise strati stiilis tremologa pole mingit probleemi. Kui ei kasuta siis teda nagu polekski, kui ikka korralikult vastu kere on sild.
FIGHT THE SYSTEM!