C5.. jne mängimine seistes.
C5.. jne mängimine seistes.
,et proovisin 1 päev oma lemmiklugusi mängida
Aga varem ma mängisin istukil. Nüüd proovisin seistes mängida ja jube vastik on akorde võtta.
(A5, B5, C5 jne)
nagu selline käik:
e------------------------------------------------------
B------------------------------------------------------
G--5-5-5-5-5-5----------------------------------------
D--5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5--7-7-7-7-7-7--3-3-3-3-3--
A--3-3-3-3-3-3-5-5-5-5-5-5--7-7-7-7-7-7--3-3-3-3-3--
E---------------3-3-3-3-3-3--5-5-5-5-5-5--1-1-1-1-1--
tavaliselt olen võtnud siis C5'es esimese noodi 1. sõrmega (pöial mitte kaasaarvtud) teise noodi 2. sõrmega ja kolmanda noodi 3. sõrmega.
Nüüd on seistes mängides natuke imelik. äkki ma peaks teist ja kolmandat nooti mängima 3. ja 4. sõrmega?
Jällegi pole väga hea ,sest väike näpp pole nii harjunud :S
Mida soovitate, kas kui laivis oleks vaja mängida midagi, kas siis oleks parem nii ,et 1., 2. ja 3. sõrm, või 1. , 3. 4.
Aga varem ma mängisin istukil. Nüüd proovisin seistes mängida ja jube vastik on akorde võtta.
(A5, B5, C5 jne)
nagu selline käik:
e------------------------------------------------------
B------------------------------------------------------
G--5-5-5-5-5-5----------------------------------------
D--5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5--7-7-7-7-7-7--3-3-3-3-3--
A--3-3-3-3-3-3-5-5-5-5-5-5--7-7-7-7-7-7--3-3-3-3-3--
E---------------3-3-3-3-3-3--5-5-5-5-5-5--1-1-1-1-1--
tavaliselt olen võtnud siis C5'es esimese noodi 1. sõrmega (pöial mitte kaasaarvtud) teise noodi 2. sõrmega ja kolmanda noodi 3. sõrmega.
Nüüd on seistes mängides natuke imelik. äkki ma peaks teist ja kolmandat nooti mängima 3. ja 4. sõrmega?
Jällegi pole väga hea ,sest väike näpp pole nii harjunud :S
Mida soovitate, kas kui laivis oleks vaja mängida midagi, kas siis oleks parem nii ,et 1., 2. ja 3. sõrm, või 1. , 3. 4.
Re: C5.. jne mängimine seistes.
Tavalised power chordid jah, neid ikka proovi mängida 1 , 2.3 sõrm, küll ära harjud, seistes mängimisega võtabki tükk aega ennem kui mugavalt tunned ennast, anna kehale ja näppudele aega ja treeni
i mean siis nimetist, kolmas sõrm, väike näpp, väikse näpuga tavaliselt seda 3ndat nooti mängitakse
i mean siis nimetist, kolmas sõrm, väike näpp, väikse näpuga tavaliselt seda 3ndat nooti mängitakse
,et siis seda teist varianti ei kasuta ,et väike näpp läheb viimasele noodile jah? okei tänud.
Muideks ,kas pöialt ei kasutata üldse kitarri mängides?
Muideks ,kas pöialt ei kasutata üldse kitarri mängides?
Kas ma olen ainus, kes powerakorde kahe sõrmega võtab?
See ongi 1. 3. ja 4. sõrm mitte 1. 2. 3.Thule wrote:i mean siis nimetist, kolmas sõrm, väike näpp, väikse näpuga tavaliselt seda 3ndat nooti mängitakse
1. ja 3. või 1. ja 4. sõrm?Kas ma olen ainus, kes powerakorde kahe sõrmega võtab?
Riistvara:
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
1. ja 3.
Muideks ma jäin veits segadusse. Kas võtan siis 1,2,3 või 1,3,4Thule wrote:Tavalised power chordid jah, neid ikka proovi mängida 1 , 2.3 sõrm, küll ära harjud, seistes mängimisega võtabki tükk aega ennem kui mugavalt tunned ennast, anna kehale ja näppudele aega ja treeni
seda tean ,et 4. sõrm on väike näpp jne.
"Powerchorde" on selliseid tõesti kus kasutatakse vaid kahte sõrme, sest on vaja vaid kahte keelt all hoida.
D-7 wrote:Kas ma olen ainus, kes powerakorde kahe sõrmega võtab?
Okei... nii on suht okei isegi mängida, samas Kirk ja muud tegijad võtavad 1 ja 4, mis on minuarust suht ebard võtta. Mul ei paindu 4 sõrm piisavalt, et ka kolmandale keelele piisavat survet avaldada. Ainult nii saan, kui 2 keskmist kaela alla viia, samas see viib mängu tempo alla, kui akordide vahel ka midagi muud on.
Riistvara:
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Ma siiski mõtlesin sääraseid, kus kolme keelt tarvis hoida.Tegelane wrote:"Powerchorde" on selliseid tõesti kus kasutatakse vaid kahte sõrme, sest on vaja vaid kahte keelt all hoida.
Kasuta 1. 3. ja 4. sõrme, kõige lihtsam.St 35 wrote:Muideks ma jäin veits segadusse. Kas võtan siis 1,2,3 või 1,3,4Thule wrote:Tavalised power chordid jah, neid ikka proovi mängida 1 , 2.3 sõrm, küll ära harjud, seistes mängimisega võtabki tükk aega ennem kui mugavalt tunned ennast, anna kehale ja näppudele aega ja treeni
seda tean ,et 4. sõrm on väike näpp jne.
Riistvara:
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
Ibanez RGR321EX
Randall RX35DM
Zoom G5
D-7 wrote:Ma siiski mõtlesin sääraseid, kus kolme keelt tarvis hoida.Tegelane wrote:"Powerchorde" on selliseid tõesti kus kasutatakse vaid kahte sõrme, sest on vaja vaid kahte keelt all hoida.
see on ju valikuline täiesti kas mängida seda 3ndat nooti või mitte
ja St 35 , pöialt kastutakse küll kidramängus, Jimi Hendrix hea näide näiteks.
alguses kasuta lihtsalt nimetist ja kolamandat sõrme kui muud moodi ei saa, kui nendega ära harjub siis võib ju väikse sõrme lisada
Nimetissõrm, fakisõrm, nimetu sõrm.
- karlapoiss
kui 1 ja 3 näpuga vötad siis on päris hiaa fakki näidata
No on...ma pigem siiski jälgin, et üleliia ei vehiks selle sõrmega.